DECUMANUS

Hankkeessa tuotetaan kaupunkisuunnittelijoille ja päätöksentekijöille palveluja, joiden avulla lisätään paikkatietojen hyödyntämistä aluesuunnittelussa ja kaupunkien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. HSY edustaa hankkeessa pääkaupunkiseudun kuntia. Muita kaupunkipartnereita ovat Milano, Antwerpen, Madrid ja Kensington and Chelsea.

Hanketta koordinoi Indra Sistemas (Espanja), ja palveluja tuottavat lisäksi Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt DLR, Eurosense (Belgia), Universidad Politécnica de Madrid UPM ja Geoville (Itävalta). ​Hanke alkoi joulukuussa 2013 ja kestää toukokuuhun 2016.

HSY keskittyy hankkeen teemoihin Energy Efficiency ja Land Monitoring. Aineistot julkaistaan HSY:n avoimen datan karttapalvelussa kartta.hsy.fi. Hankkeessa on tuotettu mm. Helsingin kattojen eristyksestä kertova lämpövuotokartta sekä koko pääkaupunkiseudun aurinkoenergiapotentiaali- ja aurinkopaneeleille sopivat sijainnit -kartat.
DECUMANUS - DEVELOPMENT AND CONSOLIDATON OF GEO-SPATIAL SUSTAINIBILITY SERVICES FOR ADAPTATION OF ENVIRONMENTAL AND CLIMATE CHANGE URBAN IMPACTS​

Lisätietoja: http://www.decumanus-fp7.eu/home/