Kartta-aineistot

​​​​​​​​​​​​​Olemme HSY:n seutu- ja ympäristötiedossa jatkojalostaneet monista paikkatietoaineistoista valmiita karttoja, joita on helppo hyödyntää viranomaiskäytössä. Olemme käsitelleet rekisteri- ja paikkatietoaineistot siten, että niiden käyttäminen on sekä kartografisesta että visuaalisesti helppoa. Aineistojamme voi käyttää esimerkiksi erilaisissa paikkatietoanalyyseissä, teema- ja taustakartoissa tai vaikka sijaintitarkasteluissa.

Voit hyödyntää rekisteri- ja paikkatietoaineistojamme joko SeutuData-aineistokokoelman avulla tai SeutuRuudun kautta. SeutuData on saatavilla joko fyysisenä muistitikkuna tai latauspalvelun kautta, kun taas SeutuRuutu toimii www-karttakäyttöliittymän kautta. SeutuData aineistot päivitetään vuosittain uuden aineistopaketin julkaisun yhteydessä, mutta osa SeutuRuudun tiedoista päivittyy selvästi intensiivisemmin (pk-seudun kuntien tietojärjestelmistä jopa kahden viikon välein).

Paikkatieto- sekä kartta-aineistomme hankimme useilta tuottajilta ja tarkemman erittelyn aineistoista löydät alla olevasta taulukosta. Alueellisesti paikkatieto- ja kartta-aineistomme kattavat vähintään pääkaupunkiseudun ja osittain jopa koko Suomen.

Tarjoamme aineistoja

  • MapInfo-ohjelman tab-tiedostoina
  • dbf-tiedostoina
  • avointa dataa ESRIn shape-muodossa.

Lisätietoa kartta- ja paikkatietoaineistojen tilaamisesta, käytöstä ja julkaisemisesta löydät Käyttölupahakemukset-sivulta.

 Esimerkkejä tarjoamistamme kartta-aineistoista