Laskut ja maksaminen

Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan käyttöön e-laskun tai tekemään suoramaksusopimuksen omassa pankissa.
Muussa tapauksessa lähetämme vesilaskut ja jätelaskut paperisina. Yritykset voivat maksaa laskunsa verkkolaskulla, jos
heillä on käytössään verkkolaskuja vastaanottava järjestelmä.

Voit lukea lisää kohdasta Laskuvaihtoehdot

Tutustu vesilaskun lukuohjeeseen

Asiakkaana saat meiltä vesilaskun arviolaskuna tai tasauslaskuna riippuen siitä, milloin vesimittarin lukema on luettu ja tieto toimitettu meille. Voit tutustua kahden vähän erilaisen vesilaskun laskupohjaan lukuohjeen avulla. Alla olevassa Vesihuollon laskut -kohdassa on lisätietoa tasaus- ja arviolaskusta.

Arviolaskun lukuohje (pdf)

Tasauslaskun lukuohje (pdf)

Vesilaskun laskutusrytmi on muuttunut, sillä olemme uudistaneet laskutusjärjestelmämme. Laskutusrytmi muuttui siten, että lähetämme jatkossa vesilaskun kerran kuukaudessa jälkikäteen. Ensimmäisen uudenlaisen laskun saat huhtikuun ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Olemme aikaisemmin lähettäneet vesilaskun omakotitaloasukkaille kolme kuukautta etukäteen ja isoille kiinteistöille kaksi kuukautta etukäteen.

Vesilasku perustuu vuosiarvioon, jos vesimittarin lukemaa ei ole ilmoitettu. Emme kuitenkaan laskuta alle 50 euron arviolaskua, vaan lähetämme laskun vasta 50 euron laskutusrajan ylittyessä. Jos haluat vastaanottaa vain lukemaan perustuvia vesilaskuja, ilmoitathan meille kiinteistösi vesimittarilukeman kerran kuukaudessa. Tällöin vedenkulutuksestasi muodostuu tasauslasku ilman arvio-osuutta.

Huomioithan, että sinun ei ole välttämätöntä toimittaa vesimittarin lukemaa joka kuukausi, vaan voit odottaa meidän lähettämää luentapyyntöä.

Vesimittarilukeman voit ilmoittaa osoitteessa hsy.fi/vesimittari.

Jätehuollon asiakaskiinteistöjen laskutusjaksot ovat laskutusryhmästä riippuen pääsääntöisesti 1–3 kuukautta. Seuraavan laskun eräpäivä näkyy edellisessä laskussa.

Teemme vesi- tai jätelaskun hyvityksen laskutuksen yhteydessä. Maksamme pääsääntöisesti hyvityksen seuraavassa laskussa, mutta voimme maksaa sen joissakin tapauksissa rahana. Tällainen tilanne on esimerkiksi jäte- tai vesisopimuksen päättäminen, kaksinkertainen maksu tai merkittävä muu liikamaksu. Emme käytä jätemaksujen hyvityksiä vesimaksuihin tai vesimaksujen hyvityksiä jätemaksuihin.

Voit ilmoittaa tilinumerosi sähköisellä lomakkeella. Lisää ilmoitukseen hyvityslaskun numero.

Tilinumeron ilmoituslomake maksuhyvityksiä varten.