​Vesilasku uudistuu

Otimme uuden laskutusjärjestelmän käyttöön maaliskuussa 2020. Saat uudenlaisen vesilaskun huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana. Asiakas- ja sopimusnumerosi muuttuvat, mutta kaikki tiedot päivittyvät automaattisesti. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia verkkopankissasi tai suoramaksusopimukseesi. Myös yritysasiakkaiden verkkolaskutustiedot säilyvät ennallaan. Uudet asiakastunnuksesi näet ensimmäisestä uudesta vesilaskustasi.

Laskutusrytmi

Vesilaskun laskutusrytmi on muuttunut. Laskutusrytmi muuttui siten, että lähetämme jatkossa vesilaskun kerran kuukaudessa jälkikäteen. Ensimmäisen uudenlaisen laskun saat huhtikuun ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Olemme aikaisemmin lähettäneet vesilaskun omakotitaloasukkaille kolme kuukautta etukäteen ja isoille kiinteistöille kaksi kuukautta etukäteen.

Vesilasku perustuu vuosiarvioon, jos vesimittarin lukemaa ei ole ilmoitettu. Emme kuitenkaan laskuta alle 50 euron arviolaskua, vaan lähetämme laskun vasta 50 euron laskutusrajan ylittyessä. Jos haluat vastaanottaa vain lukemaan perustuvia vesilaskuja, ilmoitathan meille kiinteistösi vesimittarilukeman kerran kuukaudessa. Tällöin vedenkulutuksestasi muodostuu tasauslasku ilman arvio-osuutta.

Huomioithan, että sinun ei ole välttämätöntä toimittaa vesimittarin lukemaa joka kuukausi, vaan voit odottaa meidän lähettämää luentapyyntöä.

Vesimittarilukeman voit ilmoittaa osoitteessa hsy.fi/vesimittari.

Laskun sisältö

Uudistimme vesilaskun erittelyn vastaamaan saamaamme asiakaspalautetta ja vesihuoltolain muutoksen (VH681/2014) edellytyksiä. Vesilaskussa on omina riveinään:

  • veden ja jäteveden käyttömaksut
  • veden ja jäteveden perusmaksut
  • huleveden perusmaksu, jos kiinteistö sijaitsee hulevesiviemäröidyllä alueella.

Lisätietoja hulevesistä ja huleveden viemäröintialueesta on osoitteessa hsy.fi/hulevesi. Sivuillamme on lisätietoa myös huleveden viemäröinnin maksuista.  

Arviolaskun lukuohje (pdf)

Tasauslaskun lukuohje (pdf)

Voit tutustua tarkemmin Laskut ja maksaminen -sivulla Vesihuollon laskut -kohdassa HSY:n vesilaskuun, esimerkiksi tasaus- ja arviolaskuun.

Voit lähettää meille kysymyksesi käyttämällä palautelomakettamme

Lisätietoja saat myös HSY:n asiakaspalvelusta numerosta 09 1561 2110 arkisin kello 8.30–15.30.

Lisätietoja vesihuollon hinnoista on hinnastossamme.