Varaa vierailu vesihuoltoon

HUOM! Emme tällä hetkellä ota vastaan vierailuja tai vierailupyyntöjä vesihuoltoon. Uusia vierailuja ei tässä vaiheessa varata maalis-elokuulle 2020. Touko-kesäkuulle varattujen vierailujen status on muutettu alustavaksi ja tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran 14.4.2020. Tämän hetken arvion mukaan uusia vierailuja voidaan varata / olemassa olevia siirtää 1.9.2020 alkaen syyskaudelle 2020.

​​Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla käsitellään noin 800 000 asukkaan ja teollisuuden jätevedet. Pääosin kallion sisään rakennettu puhdistamo on Suomen suurin jätevedenpuhdistamo.

  • Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle järjestetään koululaisvierailuja yläkoulun luokille seitsemännestä luokasta ylöspäin sekä toisen asteen oppilaitoksille. Vierailut eivät valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.
  • Turvallisuussyistä koululaisvierailuja järjestetään seitsemännestä luokasta alkaen. Ryhmien mukana ei voi tulla alakoululaisia tai alle 12-vuotiaita

Turvallisuussyistä ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä. Opiskelijaryhmien mukana on oltava myös opettaja, joka lasketaan mukaan enimmäisryhmäkokoon.

Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksella tuotetaan Päijänteeltä tulevasta raakavedestä talousvettä pääkaupunkiseudun asukkaille.

  • Vedenpuhdistuslaitoksella esittelykierroksia järjestetään vesialan asiantuntijaryhmille Suomesta ja ulkomailta, kunnallisille päättäjille ja toimittajille sekä alan yrityksille. Muita ryhmiä ovat mm. ammattiin opiskelevat ja korkeakouluopiskelijat.  Vierailut eivät valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän maksimikoko on 20 henkilöä.  Opiskelijaryhmien mukana on oltava myös opettaja, joka lasketaan mukaan enimmäisryhmäkokoon.

Miten varaan vierailun?

Vierailu varataan sivun alaosassa olevilla lomakkeilla. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä.  Valitettavasti emme voi ottaa vastaan vierailuvarauksia puhelimitse.

Kouluille, vesihuoltoalan opintoja suorittaville opiskelijaryhmille ja esimerkiksi helsinkiläisille yhdistyksille vierailut ovat maksuttomia. Yritysvierailuista veloitetaan 400 euroa + alv. 24 %.

Huomioitavaa

  • Vierailu tulee varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen
  • Vierailuja järjestetään yleensä virka-ajan puitteissa, kello 8-16
  • Vierailun kesto on noin 1,5 tuntia
  • Jos haluatte vierailun aikana kahvituksen, ryhmänne vastaa kuluista itse
  • Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksella kahvitusmahdollisuutta ei ole
  • Laitoksillamme ei ole mahdollista syödä omia eväitä. Siksi vierailu on ajoitettava siten, että oppilaat syövät lounaan koulussa.
  • Kouluvierailuja järjestetään pääasiallisesti lukukausien aikana 
Vierailijoiden on mahdollisessa hätäpoistumistilanteessa kyettävä poistumaan omin avuin laitoksiemme tiloista.

Varaa vierailu oppil​aitosryhmälle tai yhdistykselle ​»​

Varaa vierailu muulle ryhmälle, kuten asi​antuntijoille tai vesialan opiskelijoille ​»​​

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä.  Valitettavasti emme voi ottaa vastaan vierailuvarauksia puhelimitse.

Lisätietoja vierailuista saa sähköpostitse: vesi.vierailut(at)hsy.fi.

Anna palautetta vierailuista

Oletko ollut tutustumiskäynnillä laitoksillamme? Arvostamme mielipiteitäsi, sillä haluamme jatkuvasti kehittää vierailutoimintaamme. Voit antaa meille palautetta täyttämällä "Anna palautetta vierailusta" -lomakkeen.

Kertaustehtävä vierailun jälkeen

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon vierailulla opittua voit kerrata oppilaiden kanssa alla olevalla tehtävällä. Tehtävälomakkeen voi täyttää joko sähköisesti tai tulostettuna paperille.

Tehtävä oppilaille ​»​

Opettajan kappale ​»​