Energiaviisaat ratkaisut

​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​Energiantuotanto ja liikenne aiheuttavat valtaosan pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöistä. Suurimmat päästövähennykset saadaan aikaan parantamalla rakennusten ja liikennevälineiden energiatehokkuutta sekä investoimalla uusiutuvaan energiaan.

Voimme jokainen vähentää syntyviä päästöjä tekemällä energiaa säästäviä valintoja arjessamme. Niillä on suuri merkitys.

HSY:n Ilmastoinfo edistää uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja energiatehokkuuden parantamista toteuttamalla pääkaupunkiseudun asukkaille ja pk-yrityksille suunnattua neuvontaa, kampanjoita ja palveluja.

Esimerkkejä toiminnastamme

 • Löydät koostetusti tulevat energia-aiheiset tapahtumamme ja koulutuksemme energianeuvonta.fi -sivulta. Voit myös ottaa asiantuntijoihimme yhteyttä, kun energia-asiat askarruttavat. Yhteystiedot löytyvät alta.

 • Keväisin toteutamme Aurinkosähköä kotiin -kampanjan, jossa tuotamme käytännönläheistä tietoa aurinkosähköstä, järjestämme asukasiltoja ja tuomme esille alan palveluntarjontaa. Ilmastoinfon kehittämää kampanjaa koordinoi nykyisin Motiva. Tutustu kampanjan sivustoon: www.aurinkosahkoakotiin.fi.
 • Järjestämme taloyhtiöiden hallitusten jäsenille suunnattuja energiaeksperttikursseja.  Energiaekspertti on vapaaehtoinen, eksperttikoulutuksen käynyt taloyhtiön asukas, jolla voi olla monenlaisia tehtäviä taloyhtiössä:

  –Seuraa ja havainnoi taloyhtiön energiankulutusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä
  –Välittää energiatietoa hallituksen, isännöinnin, huollon ja asukkaiden kesken
  –Auttaa taloyhtiön asukkaita parantamaan asuinviihtyvyyttä ja pienentämään energiankulutusta
  Kurssi sisältää neljä-viisi koulutusiltaa ja toiminnan alkuun auttavia kotitehtäviä.

 • Toteutamme tilauksesta energiatehokkuuteen ja uusiutuvien energialähteiden käyttöön liittyviä koulutuksia ja esitelmiä. Esimerkiksi isännöintiyritys, huoltoyhtiö tai asukasyhdistys voi tilata koulutuksen tai alustuksen maksutta henkilö- tai asiakaskunnalleen. 

 • Ylläpitämältämme Tasapainota talo -sivustolta löydät tietoa lämmitys- ja ilmanvaihtoverkostojen hyvästä ja energiatehokkaasta ylläpidosta.

Ota yhteyttä:

Kirsi Sivonen
energia-asiantuntija
puh. 050 538 6313
kirsi.sivonen[at]hsy.fi

Jarkko Hintsala
energia-asiantuntija
puh 050 464 8796
jarkko.hintsala[at]hsy.fi