Huleveden viemäröinnin maksut

HSY:llä on käytössä huleveden viemäröinnin liittymismaksu ja perusmaksu. Laskutamme huleveden viemäröinnin perusmaksua kaikilta huleveden viemäröintialueella sijaitsevilta kiinteistöiltä. Liittymismaksu laskutetaan kiinteistön liittyessä hulevesiviemäriverkostoon. Liittymismaksu ja perusmaksu määräytyvät kiinteistön kerrosalan ja käyttötarkoituksen perusteella.

Katamme hulevesimaksulla huleveden viemäröintijärjestelmän ylläpito- ja rakennuskustannuksia. Kustannuksia aiheutuu esimerkiksi hulevesiverkostojen rakentamisesta sekä hulevesiverkoston kunnossapito- ja huoltotöistä.

Huleveden perusmaksun laskutusperusteet

Laskutamme huleveden perusmaksua kaikilta huleveden viemäröintialueen kiinteistöiltä, sillä hulevesiviemäriverkosto palvelee kaikkia alueen kiinteistöjä. Tämän vuoksi laskutamme huleveden perusmaksun myös niiltä huleveden viemäröintialueen kiinteistöiltä, jotka eivät ole liittyneet hulevesiviemäriverkostoon.

Maksu koskee myös niitä kiinteistöjä, jotka ovat saaneet vapautuksen hulevesiviemäriverkostoon liittymisestä. Esimerkiksi runsaiden sateiden aikana kiinteistöiltä voi valua hulevettä hulevesiviemäriverkostoon, vaikka muina aikoina kiinteistö imeyttäisi hulevetensä tai johtaisi ne avo-ojaan.

Laskutamme huleveden perusmaksun vesilaskun yhteydessä. Vesilaskun lukuohje on sivulla hsy.fi/lasku.

Huleveden viemäröintialue

Huleveden viemäröintialuetta ovat ne alueet, joissa on HSY:n hulevesiviemäreitä. Olemme tarkistaneet huleveden viemäröintialueen ja pääkaupunkiseudun kaupungit ovat sen vahvistaneet. Tarkistettu alue tuli voimaan vuoden 2019 alussa. Tarkistuksessa määrittelimme, mitkä kiinteistöt sijaitsevat huleveden viemäröintialueella. Tarkistetulla huleveden viemäröintialueella on noin 63 000 kiinteistöä. Alueeseen on lisätty noin 8 000 kiinteistöä ja siltä on poistettu noin 2 500 kiinteistöä. Noin 50 000 kiinteistön osalta muutoksia ei ole tapahtunut.

Päivitämme huleveden viemäröintialueelle lisättyjen kiinteistöjen laskutusperusteet laskutusuudistuksemme yhteydessä maaliskuussa 2020. Huleveden perusmaksu on esimerkiksi kerrosalaltaan 175 m2 omakotitalolle vuodessa noin 26 euroa. Emme peri huleveden perusmaksuja takautuvasti vuoden 2019 alusta.

Muutokset huleveden perusmaksun erittelyyn veden ja jäteveden perusmaksuista sekä huleveden perusmaksun laskutusperusteisiin perustuvat vesihuoltolain muutokseen (vesihuoltolaki 119/2001 ja sen muutos 681/2014).

Hulevesien viemäröintialueet kartalla

Voit tarkistaa alla olevasta kartasta, onko kiinteistösi huleveden viemäröintialueella. Kartalla on esitetty seuraavat alueet:

Sininen = Huleveden viemäröintialue
Harmaa = Sekaviemäröintialue
Ruskea = Hulevesiviemäröinnin laajenemisalueet

Jos kiinteistösi sijaitsee jollakin näistä kolmesta alueesta, laskutamme sinulta huleveden perusmaksun. Lisäksi laskutamme huleveden perusmaksun, jos kiinteistölläsi on hulevesiliittymä. Huleveden perusmaksu koskee sinua myös silloin, jos sinulla on hulevesiliittymä ja kiinteistösi sijaitsee huleveden viemäröintialueen ulkopuolella.

Voit liikkua kartalla lähentämällä ja loitontamalla sekä raahaamalla karttaa. Upotettu kartta ei toimi mobiililaitteella. Siirry kartan alla olevasta linkistä HSY:n karttapalveluun, jossa voit tarkastella karttaa myös mobiililaitteella.

Voit käyttää HSY:n karttapalvelua, josta voit tarkistaa oman kiinteistösi sijainnin huleveden viemäröintialueella kiinteistön osoitteen avulla.

Avaa alla oleva linkki, kirjoita vasemmassa yläkulmassa olevaan Haku-kenttään kiinteistösi osoite ja paina Enter-näppäintä. Kartta siirtyy automaattisesti kiinteistösi kohdalle.

Linkki karttapalveluun

Tarvitsetko lisätietoa tai onko sinulla kysymyksiä?

Alla olevalla lomakkeella voit ottaa meihin yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja kiinteistösi huleveden perusmaksusta tai kiinteistösi sijainnista huleveden viemäröintialueella. Selvitäthän ensin kiinteistötunnuksesi, jos se ei ole sinulla tallessa. HSY:n sopimusnumeron näet viimeisimmästä laskustasi.

Voit katsoa kiinteistötunnuksesi maamittauslaitoksen palvelusta.

Linkki yhteydenottolomakkeeseen

Tutustuthan ennen yhteydenottoa HSY:n huleveden viemäröinnin perusmaksun määräytymisperusteisiin. Huleveden viemäröintialueeseen voit tutustua myös viemäröintialueen kartan avulla.  

Lisätietoja saat toki myös HSY:n asiakaspalvelusta numerosta 09 1561 2110 arkisin kello 8.30–15.30.