Waste Trainer -kokeilu

​Pursuaako roskiksesi? Arveluttaako ajatuskin biojätteen hajusta keittiössäsi? Moni haluaisi kierrättää enemmän, tuottaa vähemmän jätettä ja elää muutenkin ekologisemmin, mutta se tuntuu vaikealta tai aika ei riitä. Waste Trainer on neuvoja, joka opastaa kierrätykseen liittyvissä asioissa, auttaa optimoimaan kodin jätehuoltoratkaisut ja innostaa kohti jätteettömämpää elämää.  

Waste Trainer -palvelukokeilun toteuttivat yhdessä From Waste to Taste ry ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tammi-maaliskuussa 2018. Kokeilu toteutetiin muutaman osallistujan kanssa pääkaupunkiseudulla. Osallistujat valittiin sosiaalisen median kilpailun kautta.

Waste Trainer sparraa kohti vähäjätteistä elämää  

Kokeilussa Waste Trainer -vierailuun kuului kunkin kotitalouden neuvonta käyttötarkoitukseen sopivien jäte- ja kierrätysastioiden valinnassa, vinkit kierrätykseen, lajitteluun, ruokahävikin vähentämiseen sekä jätteettömämpään zero waste -elämään. 

Waste Trainer -kokeilun tarkoitus oli edistää kiertotaloutta sekä vähentää etenkin ruokahävikin ja sekajätteen määrää. Kokeilu kuului Suomen hallituksen kärkihankkeeseen “Kokeileva Suomi”, jonka tavoitteena on edistää kokeilukulttuuria ja siten löytää innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnan ja palveluiden kehittämiseen. 

Waste Trainer -kokeilu tuki hyvin tavoitettamme kehittää aktiivisesti erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja helpottaaksemme pääkaupunkiseudun asukkaiden jätteiden lajittelua. 

Tutustu Waste trainerin jäteastiaoppaaseen (pdf) » 

Kokoa ryhmä ja tilaa Waste Trainer vierailulle!

HSY:n Waste Trainer -neuvontapalvelu on tällä hetkellä tarjolla asukasryhmille pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Waste Trainer ei tee henkilökohtaisia neuvontakäyntejä. Waste Trainerin voi kutsua vaikkapa taloyhtiön kerhotilaan sparraamaan jätteen vähentämisessä ja lajittelussa. Waste trainerin kanssa voi esimerkiksi

  • pelata lajittelupeliä, käydä läpi lajitteluohjeita ja sitä mitä eri jätteille tapahtuu, kun ne lähtevät eteenpäin taloyhtiön roska-astiasta
  • miettiä kodin lajitteluratkaisujen valintaa
  • saada opastusta tiedon lähteille: mistä ohjeet ja jätteiden vastaanottopaikat löytyvät
  • saada vinkkejä ruokahävikin ja muiden jätteiden vähentämiseen.

Lue lisää neuvontatuokioiden tilauksesta Asiointi -sivustoltamme »