Pientalon jätehuolto

Tilaa uutiskirje pientalon asukkaalle ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​»

Jätehuoltomääräykset määrittelevät, mitä jätelajeja erikokoisilla kiinteistöillä tulee kerätä. ​​​​Sekajäte kerätään kaikilta asuinkiinteistöiltä. Uusien jätehuoltomääräysten keräysvelvoitteet astuvat voimaan 1.1.2021. Sen jälkeen biojäte, muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset sekä pienmetalli kerätään erikseen kiinteistöiltä, joissa on vähintään viisi asuinhuoneistoa. Tutustu jätehuoltomääräysten velvoitteisiin »

Vuoden 2020 loppuun asti voimassa on keräysvelvoite, jossa vähintään 10 asuinhuoneiston kiinteistöillä on velvoite kerätä erikseen biojäte ja kartonkipakkaukset. Vähintään 20 asuinhuoneiston kiinteistöillä on kerättävä erikseen myös lasipakkaukset ja pienmetalli. 

Jos kiinteistössä on alle kymmenen asuinhuoneistoa, asiakaspalvelustamme voi tiedustella mahdollisuutta saada näiden jätteiden keräys omalle kiinteistölle. Biojätettä voi myös kompostoida.​

Jos pienkiinteistölläsi ei ole erilliskeräystä kierrätyskelpoisille jätteille, vie paperi, kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetalli kierrätyspisteeseen. Lajitellusta jätteestä saadaan esimerkiksi uusia tuotteita, mullan raaka-ainetta tai uusioenergiaa. Sekajäte päätyy jätevoimalaan, jossa siitä tehdään kaukolämpöä ja sähköä.

Tilaa sako- ja umpikaivon tyhjennys​

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asuinkiinteistöjen sako- ja umpikaivojen sekä muiden jätevesijärjestelmien lietesäiliöiden tyhjennykset ja lietteen kuljetukset ovat siirtyneet HSY:lle.

Tilaa meiltä lietesäiliön tyhjennys, kun säiliö on täyttynyt, tai sovi kanssamme säännöllisestä tyhjennyksestä. ​Lue lisää lietesäiliöiden tyhjennyksestä » 

Muista myös

  • Vie vaaralliset jätteet Sortti-asemalle, vaarallisen jätteen konttiin tai keväisin asuinalueita kiertäviin HSY:n jätehuollon keräysautoihin.
  • Vie isot esineet Sortti-asemalle tai tilaa maksullinen Nouto-Sortti.
  • Vuokraa peräkärry Sortti-asemalta jätteen kuljettamista varten.

Asioi verkossa

​​HSY:n sähköisten asiointipalvelujen avulla voit 

​​​​​​​​​Lisätietoja saat asiakaspal​velustamme​​, puh. 09 1561 2110 (arkisin klo 8.30–15.30), asiakaspalvelu(at)hsy.fi.​​​​

Jäteastioiden tyhjennyksiin liittyvät palautteet: jate.kuljetuspalaute(at)hsy.fi.