Monilokeroinen jäteastia

Kokeilemme monilokerokeräystä

Monilokeroastia korvaa perinteisen sekajäteastian ja toimii kuten pieni kierrätyspiste omalla pihalla. Monilokerokeräyksessä lajittelu helpottuu, tilaa säästyy, ja aivan uudenlainen kierrätyspalvelu tulee kotiovelle.

Testaamme monilokerokeräystä kokeilualueella toukokuusta 2019 alkaen. Kokeiluun osallistuu noin tuhat pientaloa ja muutama rivitalo.

Kokeilun alkuvaiheessa emme voi ottaa mukaan uusia asiakkaita, jotta saamme kerättyä tietoa monilokerokeräyksen sujumisesta. Mikäli kokemukset monilokerokeräyksestä ovat myönteisiä, toiveenamme on hankkia lisää monilokeroisia jäteautoja kokeilun jälkeen ja tarjota palvelua laajemmin toiminta-alueellamme. Tiedotamme palvelun jatkosta myöhemmin.

Ajankohtaista kokeilun osallistujalle:

Koronavirusepidemian aikana jätettä voi syntyä kotona tavallista enemmän. Emme valitettavasti pysty muuttamaan monilokeroastioiden tyhjennysrytmiä siksi, että käytössämme on yksi monilokeroauto. Jos jätteet eivät mahdu astiaan, voit tilata toisen astian tai vaihtaa pienen monilokeroastian suurempaan. Tee muutos verkkopalvelussa »
Jaamme huhtikuussa 2020 erilaisia biojätepusseja monilokeroastioihin. Pakkaa biojäte saamiisi pusseihin ennen kuin viet sen monilokeroastiaan. Näin saamme selville eri pussien vaikutuksen biolokeron toimivuuteen. Pussien jako ei ole pysyvä palvelu vaan kokeilu.
Tilaa maksuton tekstiviestipalvelu » 
Katso monilokerosi tyhjennyspäivä kartalta » 
Lataa ja tulosta käyttöösi monilokeron lajitteluohje »

Oikolinkit

Ota yhteyttä

  • monilokero(at)hsy.fi