Digitaaliset oppimispelit

Kiertotalous- ja vesioppituntimme muuttuvat nyt myös digimuotoon. Oppimispelit sopivat erinomaisesti sekä peruskoulun lähi- että etäopetukseen. Kolmelle eri ikätasolle tehdyt pelit tutustuttavat oppilaat monipuolisten ja hauskojen tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen. 

Valitse kuudesta mielenkiintoisesta pelistä!

Elintärkeä vesi -teema:

  • Vesipeli esi- ja alkuopetukseen käsittelee arjen vesiasioita monipuolisesti ja leikkisästi.
  • Vesiseikkailu 3.-6.-luokkalaisille tutustuttaa lapset vedenkiertoon ja piiloveteen hauskasti ja käytännönläheisesti.
  • Vesihaaste yläkoululaisille tutustuttaa nuoret vedenkiertoon ja vesivastuullisuuteen liittyviin teemoihin monialaisesti.

Kiertotalousteema:

  • Ympäristöpeli esi- ja alkuopetukseen tutustuttaa lapset kiertotalousteemaan pienten tekojen kautta, hauskasti ja toiminnallisesti.
  • Kiertotalousseikkailu 3.-6.-luokille tutustuttaa lapset kiertotalouteen ja pelissä tutkitaan kestäviä elämäntapoja innostavalla tavalla.
  • Kiertotaloushaaste yläkoululaisille tutustuttaa nuoret kiertotalouden teemoihin ja valintojemme ympäristövaikutuksiin monipuolisesti.

Oppimispelit on suunniteltu HSY:n toiminta-alueelle eli pääkaupunkiseudulle ja Kirkkonummelle. Jätteiden lajitteluohjeissa, vedenpuhdistuksen käytänteissä sekä jäte- ja vesihuollon palveluiden järjestämisessä on paikallisia eroja, joten kaikki oppituntien asiat eivät pidä paikkaansa valtakunnallisesti. 

Pelit on toteutettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa suomalaisen koulutusteknologiayritys Seppo.io:n alustalle.

Näin saat oppimispelit käyttöösi

Pelit ladataan Seppo kaupasta. Saadaksesi materiaalit maksutta käyttöösi tarvitset aktivointikoodin, joka on sana HSY.

  1. Mene Seppo kauppaan play.seppo.io/shop/
  2. Valitse "Lataa sponsoroitu peli".
  3. Syötä kenttään aktivointikoodi HSY (samalla koodilla saat näkyviin kaikki HSY:n tuottamat pelit).
  4. Valitse haluamasi peli ja toimi alustan ohjeiden mukaan

Pelaajien kannattaa käyttää älypuhelinta tai tablettia. Pelit toimivat myös tietokoneella. Selaimeksi sopii esimerkiksi Chrome, Safari ja Firefox. Opettaja voi käyttää ohjaajan näkymää joko tietokoneella tai tabletilla.