Aki, varastoesimies, tukipalvelut

Meillä on kolme varastoa pääkaupunkiseudulla, oma työpisteeni on Espoossa. Asiakkaitamme ovat sekä HSY:n vesihuollon omat asentajat että ulkopuoliset urakoitsijat.

Asiakaspalvelua ja ennakointia

Työni varastolla on hyvin vaihtelevaa, eikä ole ”normipäivää”, mikä on hienoa! Yleensä kuitenkin aloitamme aamukahvilla ja kuulumisien vaihdolla työkavereiden kanssa. Sitten asiakkaiden tulo alkaa. He tulevat varastolle hakemaan tavaraa omiin töihinsä pitkin päivää. Lisäksi kaluston ja työkalujen tilaaminen ja hankinta ovat tällä hetkellä osa työtäni.

Me varastot huolehdimme yhteistyössä vesihuollon verkko-osaston kanssa myös vesihuollolle perustetuista kriisivarastoista. Niistä tulee löytyä tarvittavat osat korjaukseen, jos jokin isompi tai erikoisempi putki menee rikki. Näin on käynytkin.

Päiväni koostuu asiakkaiden palvelemista ja mahdollisten ongelmien ratkaisemisesta. Tehtävä voi olla esimerkiksi jonkin erityisosan tai tavaran hankkiminen kunnossapitoyksikön tarpeisiin. Antoisinta on huomata, että saa jonkin asian hoidettua nopeasti ja toteaa, että siitä oli iso apu jollekin. Lisäksi työni kautta pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin, vesihuoltotarvikkeisiin, työkaluihin, koneisiin ja laitteisiin, mikä on mielestäni aivan mahtavaa.

Mukana organisaation muutoksissa

Hain HSY:lle jo Espoon Veden aikana vuonna 2008 lehti-ilmoituksen perusteella. Hain tarjolla ollutta kalusto-/varastomiehen paikkaa ja pääsin haastatteluun. Se haastattelu meni ilmeisesti hyvin, ja tulin samalla reissulla vielä kertomaan varastolle, että olen heidän uusi työtoverinsa, vaikka en sitä vielä silloin tiennytkään.

Siitä asti olen ollut HSY:läinen. Kävin työskentelemässä Vantaalla muutaman vuoden, kun HSY perusti sinne uuden tukikohdan. Palasin takaisin Espooseen, kun edeltäjäni jäi eläkkeelle. Kuin sattumalta, myös täällä oli uudistuksia edessä, kun kaupungin kaksi tukikohtaa haluttiin yhdistää. Tämä toteutui 2016, ja saimme uudet, energiatehokkaat toimitilat käyttöömme.

Mielestäni HSY on hyvä ja luotettava työnantaja. Palkka tulee ajallaan ja henkilökunnalla on isoja etuja: lounas- ja virikesetelit, kerhotoiminta, työterveyspalvelut ym. Näin ei kaikkialla nykyään ole!