Riku, putkiasentaja, vesihuolto

​Työskentelen vesihuollossa Vantaan toimipisteessä. Aloitan päiväni aamuseitsemältä, kun kokoonnumme yksikkömme kanssa kuulemaan päivän työt putkimestareilta. Sen jälkeen keräämme kuhunkin työhön tarvittavat välineet, ihan kaikkia työkoneita meillä ei autossa ole aina valmiina. Jos työ on lyhytaikainen, se on lounasaikaan mennessä valmis. Pidemmät hommat saattavat jatkua seuraaviinkin päiviin, työkohteesta riippuen.

Työssäni antoisinta on ehdottomasti sen vaihtelevuus. Ikinä en aamulla tiedä, mitä töitä päivällä on luvassa. Putkitöihinhän kaikki tietysti liittyy, mutta niitäkin on niin monia erilaisia. Suosikkini on varmaankin kaivon asennus, sillä siinä pääsee haastamaan itseään. 

Juomavettä ihmisille

Tunnen, että teen tärkeää työtä – vesi, jota ihmiset juovat, kulkee meidän käsiemme kautta. HSY:llä työskennellessäni olen oppinut näkemään vesihuoltoa enemmän kokonaisuutena, en pelkästään sinä yksittäisenä työnä, jota tietyllä hetkellä teen.

Ympäristövastuu näkyy työssäni arkipäiväisesti: teemme niin paljon ekologisia valintoja kuin vain suinkin mahdollista. Kun puhtaan veden kanssa ollaan tekemisissä, niin ei muutenkaan voi käyttää mitään, joka luovuttaisi ympäristöön jotain ylimääräistä. En ole keksinyt, mitä voisi tehdä vielä paremmin kestävän kehityksen kannalta.

Vakaa työnantaja

Olen ollut HSY:llä töissä nyt kuusi vuotta. Olen aina ollut kiinnostunut kuntapuolesta ja vesilaitostyöstä yleensäkin. HSY näyttäytyy sellaisena työpaikkana, jossa voisin olla töissä eläkeikään asti. Vaikka tässä työssä on raskaitakin päiviä, voin luottaa siihen, että työajat ovat tietyt eivätkä ne veny. Esimiehet kantavat työstä vastuun ja itse pystyn keskittymään toteutuspuoleen.

Näen HSY:n hyvänä työnantajana, joka on luotettava toimija. Työntekijänä tiedän tasan tarkkaan, mitä saan ja mitä on luvassa, ei tarvitse huolehtia huomisesta. Töitä täällä ainakin riittää, ne eivät lopu. HSY tekee paljon töitä henkilöstön hyvinvoinnin eteen myös työajan ulkopuolella, esimerkiksi erilaisten urheilukerhojen muodossa.