Vanliga frågor

Var meddelar HRM om lediga jobb?

Vi meddelar om alla lediga jobb på vår webbplats. Vi publicerar även annonser om lediga jobb, beroende på arbetsuppgiften, i tidningar och på olika webbplatser som lämpar sig för det lediga jobbet.

Hur skickar man in en ansökan?

Till de lediga jobben ska du i första hand söka med en elektronisk ansökningsblankett. Du kan hitta en länk till ansökningsblanketten i samband med varje annons om ett ledigt jobb (https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?055987aa).

Hur kan jag få jobb på HRM?

Du kan hitta alla våra lediga jobb på vår webbplats. Du kan lämna in din ansökan direkt till det jobb du vill ha. Därtill finns på vår webbplats en blankett för en så kallad öppen ansökan. Genom att kontrollera våra arbetsplatsannonser i olika tidningar och på webbplatser för arbetssökande på nätet kan du få mer information om våra lediga jobb.

Vad är blanketten för ”öppen ansökan”? Vad kan man söka med den?

Blanketten för öppen ansökan är en blankett i rekryteringssystemet som du kan fylla i direkt i din webbläsare och med vilken du kan anmäla dig till vår databas över arbetssökande. Din ansökan är i kraft ett halvår efter att du lämnat in den.

Hur kan jag vara säker på att min ansökan har kommit fram?

Efter att du skickat oss din ansökan skickar systemet dig automatiskt ett meddelande till din e-postadress att vi har lyckats ta emot din ansökan. Tekniska problem kan orsaka fel i skickandet. Ifall du tror att detta kan ha hänt kan du kontrollera det genom att skicka ett e-postmeddelande till vår personalenhet: rekrytoinnit(at)hsy.fi.

Hur fastställs lönen för samkommunens jobb?

De kommunala lönerna fastställs genom olika avtal. Vilket avtalet är beror på uppgiften. Den samman​​​lagda lönen består av en uppgiftsspecifik lön, tillägg som baserar sig på tjänstetiden och arbetstidser​sättningar. Därtill använder vi ett resultatbonussystem. Du kan få mer information om lönesättningen för kommunala arbetsplatser från kommunarbetsgivarnas webbplats.

Vad för slags kunskaper och färdigheter förväntar sig HRM av sina arbetssökande?

Vi uppskattar yrkesskicklighet som skaffats genom utbildning och arbetserfarenhet. Även viljan att utföra ett betydelsefullt arbete är viktigt för oss.

Hur söker jag sommarjobb hos HRM?

Vi meddelar skilt om våra sommarjobbsplatser på vår webbplats. Vi meddelar om lediga sommarjobb från och med januari-februari.

Hur söker jag en praktikplats eller om samarbete för lärdomsprov från HRM?

Skicka in din ansökan via vår webbplats under länken ”Studerande”. Där hittar du även meddelanden om lediga praktikplatser. Du kan även direkt kontakta den enhet som du är intresserad av att arbeta hos.

Var kan jag hitta ytterligare information om arbeten vid HRM och om samkommunen som arbetsgivare?

Bekanta dig med vår webbplats där du hittar information om det arbete vi gör och om de olika verksam-hets- och resultatområdena i vår organisation.

Jag har lämnat in en ansökan till rekryteringssystemet. Kan jag i efterhand redigera min ansökan?

Det rekryteringssystem vi använder tillåter inte att du ändrar på din ansökan efter att du skickat in den. Systemet skickar inga användarnamn eller lösenord till sökande. 

Personalenhetens kontaktuppgifter

Ifall du har frågor om rekryteringen kan du kontakta oss genom att skicka e-post till adressen: rekrytoinnit(at)hsy.fi.
Obs! Vi tar inte emot ansökningar per e-post. Du kan söka en arbetsplats via Lediga jobb -sidan. Du kan även om du vill lämna en öppen ansökan till vårt system: https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?055987aa.