Sortti-stationerna håller tills vidare öppet normalt – undvik besök på stationerna under coronaepidemin

HRM kan bli tvunget att förkorta Sortti-stationernas öppethållningstider under coronaepidemin. Det lönar sig alltid att kolla öppethållningstiderna på HRM:s webbplats innan du ger dig av till stationen. Samtidigt lönar det sig att undvika besök på stationerna under epidemin.
 
Helsingforsregionens miljötjänster kan bli tvunget att begränsa Sortti-stationernas öppethållning på grund av coronavirusepidemin. Kolla öppethållningstiderna på vår webbplats strax innan du ger dig av till stationen. Förändringar kan ske till och med under samma dag och med kort varsel. 
 
- Vi kan bli tvungna att begränsa öppethållningen på våra Sortti-stationer för att vi trots eventuellt mindre personal än normalt på våra stationer kunna betjäna invånare på bästa möjliga sätt. Våren är vanligtvis den brådaste tiden hos oss, och därför strävar vi till att kunna hålla våra stationer öppna även i detta undantagsläge. Vanligtvis har vi kunnat betjäna våra kunder även under några lördagar, men under våren 2020 är det tyvärr inte möjligt, berättar HRM:s driftchef Marjut Mäntynen.
 
Hämta gärna större lass på en gång för att undvika rusning på Sortti-stationen. Små mängder avfall lönar det sig under epidemin att i mån av möjlighet att förvara hemma. Vi hoppas även att våra kunder sköter sina ärenden raskt under besöken på våra stationer. Det förkortar vistelsetiden på stationen och bidrar till att minimera antalet kunder som samtidigt befinner sig på stationen. Mest kundbesök har vi vanligtvis under måndags- och fredagseftermiddagar och -kvällar. Därför lönar det sig att besöka stationerna vid andra tidpunkter.
 
- Vi ber våra kunder noggrant överväga om besöken på våra Sortti-stationer verkligen är nödvändiga under epidemin. Samtidigt hoppas vi att ingen med förkylningssymptom besöker Sortti-stationerna. Vi vill även påminna om att hålla ett avstånd på två meter till såväl andra kunder som till personalen, anvisar Mäntynen.
 
Kunderna borde helst använda självbetjäningsterminaler på de stationer där det är möjligt. På det sättet undviker man besök på stationens infopunkt.

Coronaviruset har inverkat även på HRM:s övriga tjänster för mottagning och hämtning av avfall. Insamlingsbilen för farligt avfall, metallskrot och elapparater flyttar fram sina rundor till hösten. Nouto-Sortti tjänsten för hämtning av skrymmande föremål håller paus åtminstone till 13.4.