Hyr en släpvagn

​​Du kan hyra en släpvagn för tre timmar för att transportera avfall. Det kostar dig 5 euro att hyra släpvagnen ifall du använder den för att föra avfall till Sortti-stationen. Vi prissätter avfallet enligt prislistan.

Släpvagnarna kan inte hyras för att transportera mull som säljs vid Sortti-stationerna i Stensböle och Käringsmossen.

Släpvagn kan hyras bara för en tretimmars period per dag per kund. Plocka upp släpvagnen på Sortti-stationen senast kl. 17.30.​

​Ifall du hyr vagnen för mer än tre timmar är avgiften 40 euro i stället för 5 euro. Om du inte använder släpvagnen till att hämta  avfall till Sortti-stationen, eller om du returnerar den för sent debiterar vi 40 €.

Reservering

Vi har ändrat bokningssystemet för hyra av släpvagn. I fortsättningen tecknar du hyresavtal och godkänner hyresvillkor i samband med bokningen. Därmed behöver du inte längre visa upp någon pappersblankett på Sortti-stationen, utan vi granskar bara din ID. Du kan också liksom förr hyra släpvagn på vår kundtjänst.

Reserveringskalender (endast på finska)

  1. Välj Sortti-station  samt önskat datum och klockslag. Systemet visar lediga tider på önskat datum och vald station.
  2. Mata in dina uppgifter, läs och godkänn hyresvillkoren och bekräfta slutligen din bokning genom att klicka på "Tee varaus".
  3. Därefter får du en bekräftelse i din e-post och din mobiltelefon, tillsammans med en länk som du vid behov kan använda för avbokning.

Ytterligare information från kundtjänsten: tfn 09 1561 2110 mån-fre kl. 8.30–15.30.

Information om släpvagnen

Släpvagnens mått
  • Yttermått: längd 418 cm, bredd 167 cm 
  • Invändiga mått: volym 5m3längd 265 cm, bredd 125 cm,  höjd 50 cm, höjd med kåpa 150 cm. 
  • Egenvikt 195 kg, lastkapacitet 555 kg, totalvikt 750 kg. 

Släpvagnen har inga egna bromsar eller vinterdäck.