SMS-systemet för planerade avbrott i vattendistributionen

Vi utför regelbundet renoveringar i vattenledningsnätverket i huvudstadsregionen. Detta orsakar årligen cirka 500 förutsedda avbrott i vattendistributionen. Vi kan skicka dig ett sms om dessa avbrott, om vi känner till ditt nummer. Teleoperatörerna förser oss med telefonnummer till personer som bor inom avbrottsområdet.

Meddelanden skickas till:

  • personer över 16 år bosatta inom området
  • personer som har ett telefonnummer registrerat på nämnd adress

Om du inte längre vill ta emot meddelanden, skicka ett sms med innehållet STOP HSY till numret +358 (0)4573973616. Detta sms kostar det samma som ett normalt sms.

Ifall du har hemligt nummer eller tjänstenummer får du inte meddelandet automatiskt. Beställ då meddelandet genom att följa de enkla stegen här nedan. 

Meddela oss ditt nummer, så får du veta om planerade avbrott

  1. Beställ en PIN-kod till din telefon eller din e-post via formulären nedan.
  2. Logga in på tjänsten.
  3. Lägg till ditt telefonnummer och din adress i tjänsten. Den adress du matar in i systemet ska vara fastighetsspecifik. Systemet känner inte till trapphus- eller lägenhetsadresser.

Beställ meddelandet till annan adress

I samband med att du anger din hemadress kan du samtidigt beställa tjänsten att omfatta till exempel adressen till din arbetsplats eller någon anhörig. Via tjänsten kan du även uppdatera i eller avlägsna uppgifter ur svårt system.
Om du har en vanlig anslutning som t.ex. hittas av nummerupplysningen behöver du inte lägga till ditt telefonnummer i systemet.

Uppdatera dina adressuppgifter

I tjänsten kan du även uppdatera eller ta bort dina uppgifter. PIN-koden som systemet skickar är sessionsspecifik. Varje gång du vill logga in i kundportalen måste du alltså beställa en ny PIN kod via systemet.

Läs Registerbeskrivning för kundregistret i HRM:s sms-system